Back

Grote Zwolse Avond

Wanneer

28 mei 2024    
19:00 - 21:00

Maak 3 keuzes uit de onderstaande voorlichtingen en vul de keuze in via deze link.

1. ICT (niveau 2, 3, 4)
Ben jij goed met computers? Weet jij hoe je ze aansluit en test jij graag of ze goed werken? Of lijkt het je leuk om computers, netwerken, internet, printers en beeldschermen te ontwerpen, installeren en/of te onderhouden, zodat gebruikers er goed mee kunnen werken? Dan is ICT misschien iets voor jou!
Opleidingen: ICT support medewerker, Allround IT medewerker systems and devices, Expert IT systems and security, Software/Creative developer

2. Media, Design & Interieur (niveau 2, 3, 4)
Ben je creatief en zou je hier graag iets mee willen later in je werk? Vind je het leuk om ontwerpen te maken op de computer van posters, brochures, belettering, websites of magazines? Spreekt film of fotografie jou aan? Werk je liever met hout of schilder je graag? Of is interieur helemaal jouw ding en wil jij je wel graag bezighouden met inrichting van woningen, bedrijfspanden of winkels? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden!
Opleidingen: Sign, Interieurvakman woningstofferen, Mediavormgeving, – manager, – Redactiemedewerker, Medewerker evenementenorganisatie, Fotograaf, Filmmaker, Creatief vakman, Specialist schilder, Ruimtelijk vormgever, International creative business developer, Social design, Interieuradviseur

3. Podiumtechniek & Entertainment (niveau 3, 4)
Hou je van het podium? Sta je er graag op of zou je achter de schermen willen werken dan is podiumtechniek & entertainment dé richting om naar te kijken. Hou je van acteren of muziek maken of schrijven óf zelfs van allebei dan is dit iets voor jou. Blijf je liever op de achtergrond en heb je een goed gehoor voor geluid en inzicht in lichteffecten of lijkt het je interessant om podia te bouwen, kijk hier dan verder.
Opleidingen: Podiumtechniek & audiovisuele productie, Artiest – Acteur/Muzikant, Musicalperformer

4.  Van helpende tot verpleegkundige (niveau 2, 3, 4)
Wil je graag mensen die ziek zijn of een handicap hebben verzorgen? Lijkt het je leuk om in een ziekenhuis, instelling of thuiszorg te werken, dan is de zorg misschien wel jouw richting. Geen dag is het zelfde en elk moment gebeurt er wel iets.
Opleidingen: Helpende Zorg&Welzijn (onderdeel van dienstverlening), Verzorgende IG & Verpleegkundige, Verzorging – MZ

5. Assistenten in de gezondheidszorg & optiek (niveau 4)
Wil je elke dag wat anders en ook in de medische richting werken dan is assistent in de gezondheidszorg misschien iets voor jou. Als spin in het web bepaal je de zorg en weet je precies wat er speelt. Je plant en organiseert graag en draagt een grote verantwoordelijkheid. Je voert medische handelingen uit en wordt blij van een stralende lach. Je geeft graag advies en bent helder in je communicatie. Of hou je ervan dat mensen een heldere kijk hebben na jouw hulp en advies?
Opleidingen: Opticien & audicien, Apothekersassistent, Doktersassistent Tandartsassistent

6. Welzijn – Pedagogisch werk (niveau 3, 4)
Word je enthousiast over het werken met kinderen en jongeren? En wil je een rol spelen in hun ontwikkeling en groei? Als pedagogisch medewerker ben je actief met kinderen aan het werk en stimuleer je hun taalontwikkeling. Vind je het leuk om leerkrachten te ondersteunen en een positieve leeromgeving te creëren? Dan ben je bij onderwijsassistent aan het juiste adres. Je werkt in diverse omgevingen zoals kinderdagverblijven, basisscholen, buitenschoolse opvang, of zelfs in speciale zorginstellingen.
Opleidingen: Pedagogisch Medewerker Kinderopvang, Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, Onderwijsassistent

7. Welzijn – Persoonlijk/ Sociaal begeleider (niveau 3, 4)
Lijkt het je leuk om mensen te helpen om (weer) deel te nemen aan de maatschappij? Of om mensen weer zelfstandiger te laten zijn en eigen regie over hun leven te krijgen, dan is deze richting misschien wel interessant. Je geeft cliënten begeleiding en ondersteuning, die aansluit aan de behoefte. Je staat middenin de samenleving.
Opleidingen: Sociaal werker, Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg

8. Horeca & Facilitair (niveau 2, 3, 4)
Of je nu passie hebt voor heerlijke gerechten bereiden of gasten een onvergetelijke ervaring wilt bezorgen binnen horeca is er veel mogelijk. Verdiep je je graag in de kunst van het bakken en leer je graag hoe je de lekkerste broodjes en gebakjes maakt, dan is de horeca wellicht iets voor jou. Je leert alles over de ingrediënten, technieken en de magie van het bakproces. Of hou je je liever bezig met het beheren en organiseren van facilitaire diensten en draag je graag zorg voor het goed functioneren van gebouwen, voorzieningen en services dan zijn de taken binnen de facilitaire beroepen wellicht interessant. Als je mensen wil laten genieten en graag gasten ontvangt, dan is de richting van horeca & facilitair interessant.
Opleidingen: Facilitair medewerker (onderdeel van dienstverlening), Leidinggevende en allround medewerker facilitair, Kok, Leidinggevende Keuken, Gastvrouw/-heer, Leidinggevende bediening, Medewerker fastservice, Manager ondernemer Horeca, Meewerkend horeca-ondernemer, Bakker, Boulanger

9. Travel, Leisure, Luchtvaartdienstverlening en Hospitality (niveau 2, 3, 4)
Ben jij klaar voor een avontuur in de bruisende reis- en vrijetijdssector? Is het organiseren van onvergetelijke reizen en activiteiten jouw passie? Dan zijn de beroepen in de hospitality iets voor jou. Je ontvangt gasten, checkt ze in, geeft ze informatie of neemt een reservering aan. Je realiseert een droomvakantie voor gasten en/of passagiers, op de grond of hoog in de lucht.
Opleidingen: Medewerker sport & recreatie, Leisure & Hospitality, Travel & Hospitality,
Luchtvaartdienstverlening, International Aviation Studies

10. Mens & Dieren (niveau 2, 3, 4)
Van puppy’s en vogels tot paarden en slangen. Jij vindt dieren geweldig en je weet dat dieren belangrijk zijn voor mensen. Je hebt altijd oog voor het welzijn van de dieren en kunt goed met mensen omgaan. Natuurlijk weet jij dat dieren een positief effect hebben op de gezondheid van mensen. Past een beroep in de richting Mens & dieren bij jou?
Opleidingen: Dierenartsassistent, Wildlife, Dierverzorging, Hoefsmid, Paardenhouderij & -sport, Instructeur paardensport, Persoonlijk begeleider zorgboerderij

11. Groen, Natuur & Technologie (niveau 2, 3, 4)
Wil jij werken aan een groene, gezonde en mooie omgeving? Binnen of buiten de stad? Dan is een beroep binnen de richting Groen, natuur & technologie iets voor jou. Want of je nu werkt aan de teelt van bomen, zorgt voor goed waterbeheer, (natuur)gebieden in kaart brengt of tuinen en natuurgebieden aanlegt of onderhoudt; jij levert altijd een bijdrage aan een gezondere en duurzamere wereld. En hierbij heb je oog voor klimaat, energie, biodiversiteit en techniek.
Opleidingen: Tuin & landschap, Geo, data & design, Bos- & natuurbeheer, Sportvisserij & waterbeheer, Teelt & technologie

12. Techniek – Metaal/Elektro (niveau 2, 3, 4)
Elektrotechniek zet en houdt onze wereld in beweging. Onze samenleving draait immers niet zonder stroom en alle techniek die daarbij komt kijken. Daarom zijn er vakmensen nodig die deze technieken kennen én de systemen draaiende houden. Volautomatische melkmachines, lasrobots, sorteermachines en liften: het zijn allemaal mechatronische machines, die worden bestuurd door elektronica. Het je een breed technisch inzicht? Bij de richting van mechatronica komen meerdere vakgebieden samen. Lijkt het je leuk om aan vliegtuigen of vliegtuigonderdelen te sleutelen dan is deze richting interessant!
Opleidingen: Elektro, automatiseringstechniek en werktuigbouw, Mechatronica, Luchtvaarttechniek, Mechanisch of Proces Operator & Allround Operationeel Technicus

13. Bouw & Infra (niveau 2, 3, 4)
Kijk je om je heen dan zie je steeds nieuwe gebouwen gebouwd worden of oude gebouwen opgeknapt worden. Dit is het werk van vakmensen in de bouw. De timmerman, tegelzetter, dakdekker, metselaar, betonreparateur, uitvoerder of middenkaderfunctionaris bouw; iedere vakman en vakvrouw draagt een steentje bij vanuit eigen kennis en vaardigheden. Meer geïnteresseerd in het schilderwerk? Dan is schilder iets voor jou! Kozijnen, deuren of misschien zet jij een vliegtuigvleugel wel in de juiste lak- en beschermingslaag. Als je het leuk vindt om in de buitenlucht te werken aan o.a. wegen en tunnels, dan is werken in de Infra misschien wat voor jou.
Opleidingen: Bouw, Schilderen, Infra

14. Motorvoertuigen, Tweewielertechniek & Carrosserie (niveau 2, 3, 4)
Motoren-, personen-, tweewieler en bedrijfsautotechniek: Ben jij dol op (vracht)auto’s, motoren en brommers? En heb je interesse in techniek? Dan is dit werkveld iets voor jou! Je onderhoudt, maakt, repareert of test voertuigen of producten die met voertuigen te maken hebben. Je hebt technisch inzicht, denkt logisch na, werkt nauwkeurig en bent goed met je handen. Jij weet de laatste nieuwtjes en/of hoe je voertuigen nog sneller, sterker en veiliger kunt maken!
Opleidingen: Basistechnicus voertuigen en mobiele werktuigen, Allround technicus, Technisch specialist voertuigen en mobiele werktuigen

15. Transport & Logistiek (niveau 2, 3, 4)
Laden, lossen, sorteren, controleren en verzendklaar maken van goederen. Of misschien breng jij de goederen het liefst rond in jouw vrachtwagen! Dit kan allemaal bij Transport en Logistiek. Minder in het magazijn of op de weg? Dan is een leidinggevende rol of een rol als planner misschien wat voor jou. Als planner ben jij het brein achter alle logistieke zaken binnen het bedrijf. De planner wegtransport, chauffeur wegvervoer, logistiek medewerker, baliemedewerker, manager Transport & logistiek: iedereen werkt samen om het transport zo goed mogelijk te organiseren en uit te voeren!
Opleidingen: Chauffeur Wegvervoer, Logistiek medewerker, Logistiek teamleider, Logistiek supervisor, Planner Wegtransport

16. Beveiliging & HTV (niveau 2, 3)
Deze opleidingen zijn heel actief. Als beveiliger observeer je de omgeving op afwijkingen en reageert hier alert op. Je voorkomt ongewenst gedrag en treedt op bij calamiteiten en incidenten. Als handhaver surveilleer je in de openbare ruimte en heb je een opsporingsbevoegdheid. Je kunt aan de slag bij evenementen, winkelcentra, luchthavens of de bijvoorbeeld de gemeente. Geen enkele dag is hetzelfde.
Opleidingen: Beveiliging, Handhaver toezicht en veiligheid

17. VeVa (niveau 2,3,4)
Ben jij iemand met pit en daadkracht en vind je vrede en veiligheid belangrijk? Dan is de VeVa wat voor jou! Als militair kun je over de hele wereld worden ingezet. Niet alleen binnen grondoptreden, maar ook in de techniek of verpleegkundige is de VeVa interessant. Het is allemaal mogelijk bij de VeVa. Ontdek wat het beste bij jou past!
Opleidingen: Grondoptreden, Aankomend onderofficier verpleegkundige, Militair verzorgende, Technicus voertuigen & mobiele werktuigen

18. Sport, Beweging & Leefstijl (niveau 2, 3, 4)
Ben jij iemand die niet stil kan zitten en altijd in beweging is? Wil je anderen motiveren en helpen om fit en gezond te blijven? Duik dan in de wereld van sport, bewegen & leefstijl. Je leert hoe je sportactiviteiten organiseert en leidt, en hoe je mensen van alle leeftijden kunt coachen en begeleiden en geeft advies en voorlichting over gezonde voeding. Je werkt met verschillende doelgroepen, van kinderen tot ouderen. Werken in deze richtingen kan onder meer bij sportverenigingen, buitensportondernemingen, fitnesscentra, bewegingsagogie, recreatiecentra en als voedingscoach bij een bedrijf.
Opleidingen: Medewerker sport en recreatie, Sport en bewegen, Voeding & leefstijladviseur, Food & lifestyle

19. Handel & Ondernemen (niveau 2, 3, 4)
Ambitie om je eigen bedrijf in het binnen- of buitenland te runnen? Ben je graag commercieel bezig en/of vind je het leuk om leiding te geven? Bij de werkzaamheden binnen Handel & Ondernemen leer je verkooptechnieken en -strategieën, leidinggeven, klantcontacten onderhouden en nog veel meer! Jij weet de weg die elk product in de winkel heeft afgelegd. Eerst langs inkopers, onderhandelaars en vervolgens verkopers.
Opleidingen: Retailmedewerker/specialist/manager, Ondernemer handel, Commercieel medewerker, Vakspecialist ondernemer, Junior manager internationale handel, International Business studies, E-commercespecialist

20. Economie & Administratie (niveau 2, 3, 4)
Je houdt ervan om je zaakjes op orde te hebben en te brengen. Je helpt anderen met jouw kennis op gebied van bijvoorbeeld administratie, juridisch, boekhouding, etc. Dit doe je door advies te geven of door producten te verkopen. Ben je creatief en commercieel? Kijk dan eens bij marketing & communicatie. Misschien zorg jij er wel voor dat alle randzaken voor het management of je collega’s op orde is. Een onmisbare rol binnen bedrijven!
Opleidingen: Allround/ Assistant Business Services, Business Administration and control specialist, Legal, Insurance and HR services specialist, Office and management support specialist, Marketing & communication specialist NL of 2-talig, Junior accountmanager

21. Mode & Uiterlijke verzorging (niveau 2, 3, 4)
Droom jij van een wereld vol mode, stijl en schoonheid? Dan zit je bij mode en uiterlijke verzorging goed. Je leert alles over huidverzorging, make-up, knippen en stylen.
Mode en het produceren van kleding interesseert je. Je assisteert bij het ontwikkelen, veranderen, produceren, in- en verkopen van mode. Je bent allereerst uitvoerend bezig, waarbij je een model of wens van een klant omzet in een patroon. Je kiest de mooiste stoffen en materialen uit en kunt met machines overweg om het eindproduct te maken en perfect af te werken. Als kapper vorm je kapsels met verschillende technieken en hulpmiddelen. Naast de basisvaardigheden van kapper, kun jij straks de volgende behandelingen extra geven: snijden, (ont)kleuren, wikkelen, vlechten of opsteken. Als schoonheidsspecialist verzorg je schoonheidsbehandelingen, zoals gezichtsbehandelingen, massages en ontharen. Je hebt veel kennis van producten voor de huidverzorging. Naast de standaardbehandelingen leer je ook specialistische behandelingen, zoals: anti-aging behandelingen, acne-behandelingen, bindweefselmassage etc.
Opleidingen: Mode, Kapper, Schoonheidsspecialist

22. Zeevaartonderwijs (niveau 2, 3, 4)
Schepen besturen, samen met collega’s schepen laden, werken in de machinekamer, schepen onderhouden én repareren? Dit kun jij straks allemaal als jij kiest voor een baan in de Zeevaart! Op het water zorg jij ervoor dat alles soepel verloopt. De sector staat te springen om vakmensen. Zo kun je aan de slag als Koopvaardij officier alle schepen of maritiem officier. Je vaart zowel short sea als worldwide en bent daarbij bezig met de navigatie, laden en lossen en de veiligheid van het schip. Ook als koopvaardij officier kleine schepen ga je de zee op. Als breed opgeleide alleskunner sta je op de brug als stuurman of werk je in de techniek als scheepswerktuigkundige.
Opleidingen: Schipper machinist beperkt werkgebied, Maritiem officier kleine schepen (koopvaardij/technisch/visserij), Maritiem officier alle schepen (koopvaardij/marine technicus/technisch/visserij/waterbouw)

23. Voeding & Technologie  (niveau 2, 3, 4)
Wat zijn gezonde snacks? Waar komt onze voeding vandaan? Hoe wordt het gemaakt, hoe komt het in de supermarkt? En welke invloed kan voeding hebben op je gezondheid en het milieu? Jij werkt in de foodindustrie, dus jij kunt antwoord geven op die vragen. Je ontwikkelt nieuwe producten, bewaakt de kwaliteit, werkt volop in het productieproces of verkoopt jouw producten in supermarkt of foodspeciaalzaken. Het kan allemaal met een opleiding in de richting Voeding & Technologie.
Opleidingen: Voeding & Technologie en opleidingen in vers speciaalzaken, foodservice, supermarkt, voedingsindustrie

24. Bloem, Design, Styling en verkoop (niveau 2, 3, 4)
Bloemen en planten inspireren. Kijk maar om je heen: interieurontwerpers, bloemstylisten,  professionals van groenbedrijven en tuincentra – ze maken er fantastische ontwerpen mee. Maar groen is veel meer dan mooi. Groen is goed voor ons en goed voor een gezonde werk- en leefomgeving. Ben jij creatief en kun je goed met mensen omgaan? Houd je van bloemen en planten, volg je de laatste trends en vind je verkopen van je producten een uitdaging? Dan is een beroep in de richting Bloem, design, styling en verkoop iets voor jou!
Opleidingen: Green design/ Groene retail

25. Grond, Agro & techniek  (niveau 2, 3, 4)
Steek jij graag de handen uit de mouwen? Lijkt het je leuk om in een agrarisch of aanverwant bedrijf te werken? Wil je je steentje bijdragen om te zorgen dat er ook in de toekomst genoeg en gezond voedsel is voor iedereen en dat het op een duurzame manier wordt geproduceerd? Of wil je met veel techniek en grote machines werken aan een leefbare, groene omgeving? Dan is een beroep in de richting Grond, agro & techniek echt iets voor jou!
Opleidingen: Groen, grond & infra, Veehouderij, Voertuigen en mobiele werktuigen

26. Politie
Ontdek de boeiende wereld van wetshandhaving en veiligheid tijdens onze informatieve politievoorlichtingssessie! Wil je meer weten over de taken, verantwoordelijkheden en uitdagingen van onze lokale politie? Of ben je nieuwsgierig naar de verschillende carrièremogelijkheden binnen de politie? Kom dan naar onze voorlichtingssessie en krijg een uniek inzicht in het dagelijkse leven van een politieagent. Of je nu een toekomst in de wetshandhaving overweegt of gewoon geïnteresseerd bent in hoe de politie werkt, deze sessie is perfect voor jou. Meld je vandaag nog aan en maak de eerste stap naar een spannende en zinvolle carrière in de wereld van recht en orde!
Opleidingen: opleiding tot hoofdagent, daarna diverse mogelijkheden tot andere taken binnen het politiekorps. Opleidingen worden gegeven op de poitieacademie.

 

Maak 3 keuzes uit de vovenstaande voorlichtingen en vul de keuze in via deze link.